Comprar obra nova, per què no?

  • hace 1 año
  • 1

Arribat el moment en que ens plantegem l’adquisició d’un habitatge ens ofeguem en un mar de dubtes! Què és millor? Comprar un pis o una casa? Potser, fer-se-la  un mateix? Pis d’obra nova o de segona mà? A la ciutat o a les afores? Compro ara,  o m’espero?

Avui et volem explicar quines són les raons que t’haurien de fer decantar per l’obra nova:

Qualitat i disseny:

Aquest és un dels principals punts a favor dels immobles d’obra nova. Els pisos nous, tenen acabats més actuals, amb el control de qualitat que avui s’exigeix; un disseny d’acord a les noves tendències i a més a més:  ELS ESTRENES!!! I això no te preu…

Les parts comunes de l’edifici, vestíbul, escala, façanes, etc. també són noves. No hi ha despeses per reparacions a l’horitzó i t’estalviaràs les feixugues reformes de banys i cuines, tant habituals al cap de poc d’adquirir un habitatge de segona mà.

 

 

Tecnologia:

Molts dels immobles d’obra nova incorporen tecnologia d’última generació, p.e.  la Domòtica, amb l’objectiu de fer l’experiència més agradable als compradors i automatitzar processos de l’habitatge, com poden ser els sistemes de seguretat, les alarmes, la gestió energètica, les comunicacions…

Eficiència energètica i respecte pel medi ambient:

Els habitatges d’obra nova tenen una eficiència energètica molt superior a la dels habitatges de segona mà. Com més alta sigui la qualificació (A,B,C,D,E…) menys consum i menys emissions; una major rendibilitat i més respecte pel medi ambient.

Garatge i traster:

La majoria d’immobles d’obra nova disposen de garatges i trasters al mateix edifici. Un avantatge que facilita la vida, dia a dia.

Garantia:

En el cas d’adquirir habitatges de nova construcció, el període de garantia es troba regulat per la llei 38/1999 d’ordenació de l’edificació que preveu uns terminis d’1, 3 i 10 anys en funció de la tipologia i origen del defecte.

 L’esmentada Llei fixa que els agents que intervenen en el procés d’edificació (promotor, constructor, arquitecte i arquitecte tècnic) han de respondre davant els propietaris pels desperfectes o vicis següents:

 Durant 10 anys, dels danys materials ocasionats en l’edifici a conseqüència de defectes o vicis que afecten la fonamentació, pilars, forjats, murs de càrrega o altres elements estructurals i que comprometin directament la resistència mecànica i estabilitat de l’edifici. En resum, l’estructura i tot el que se’n deriva té una garantia de 10 anys.

Durant 3 anys, dels danys materials ocasionats en l’edifici a conseqüència de defectes o vicis dels elements constructius o instal·lacions que ocasionin l’incompliment dels requisits d’habitabilitat en matèria d’higiene, salut, protecció del medi ambient, protecció contra el soroll, estalvi d’energia, aïllament tèrmic, etc. S’inclouen dins d’aquest apartat les humitats, la manca d’aïllament, les esquerdes d’origen no estructural, problemes en les instal·lacions, etc.

Durant 1 any, pels danys materials per defectes o vicis d’execució.

Una altra aspecte important, és la NORMATIVA aplicable al procés constructiu:

Tant el Còdi Tècnic de l’Edificació (CTE), com el  decret 55/2009, que va entrar en vigor el 9 d’octubre de 2009 i el “Decret d’Ecoeficiència” vigent, persegueixen els objectius següents:

  • Aigua (reducció del consum i millora en el tractament).
  • Energia (ús de renovables i eficiència energètica).
  • Materials i sistemes constructius (aïllament acústic i puntuació de qualitat ambiental).
  • Residus (gestió de residus en la construcció i durant la vida de l’edifici.

Res doncs, amb aquest post, esperem que us hàgim convençut per apostar per l’obra nova!

Únete a la discusión

Comparar listados

Comparar