Coses que va bé saber abans de comprar un habitatge

 • hace 1 año
 • 1

Adquirir un habitatge és una decisió important que molts prenem en un moment determinat de la nostra vida. Per això, per fer-ho de manera eficient, cal tenir en compte diversos factors.

Us portem un seguit d’aspectes a tenir en consideració:

 1. Defineix el teu pressupost: Aquest és el primer pas que hauràs de fer per comprar un pis. Et recomanem que els diners que hi destinis giri en torn al 35-40% dels teus ingressos mensuals. A això li pots sumar els teus estalvis!
 2. Determina la forma de pagament: Un cop hagis calculat el teu pressupost, és hora de preguntar-se com pagaràs el teu futur habitatge. Hi ha tres formes: La primera és pagar-ho al comptat, és a dir, pagar el preu de l’habitatge de cop; la segona és mitjançant un préstec hipotecari, i la tercera a través de la subrogació hipotecària, és a dir, canviant la titularitat del deutor de la hipoteca.
 3. Decideix el tipus d’habitatge en el que vols viure: Es tracta d’escollir si prefereixes un pis o una casa, d’obra nova o de segona mà.
 4. Decideix la localització de l’habitatge: La zona en la qual vols viure; al centre o a les afores, a prop de serveis, a prop del mar…
 5. Escull el teu venedor: Un cop es tenen clar els passos anteriors, és important saber a qui vols comprar el teu nou habitatge. Tan pots comprar a un particular, com a agències immobiliàries, directament al promotor, o a bancs.
 6. Realitza visites: Decidit el tipus d’habitatge, el pressupost i el lloc on el vols comprar, és hora d’anar a visitar els diferents immobles que podrien encaixar en les teves condicions. Assegura’t de preguntar tots els dubtes que et sorgeixin per escollir la millor opció.
 7. Compromís: Has d’escollir com reservaràs el pis, ja sigui mitjançant unes Arres o un Contracte de Compravenda. Decideix on signaràs l’escriptura: L’escriptura aporta seguretat jurídica mitjançant la verificació de que els aspectes recollits en el document s’ajusten a la llei.
 8. Calcula les despeses derivades de la operació de compra-venda: A més del preu de l’habitatge, també hi trobem les despeses de Notaria, Inscripció al Registre, Actes Jurídics Documentats i tramitació de la inscripció de la compravenda, que es deriven d’aquesta operació.
 9. Tenir clar els drets, obligacions i garanties, que tens com a comprador.
 10. Termini: Per últim, assabentar-te de quan podràs entrar a viure al teu nou immoble.

 

I si després de tot aquest recorregut, estàs plenament convençut i ho tens tot pensat i ben lligat, felicitats! Seràs Propietari!!!

Publicación anterior

Comprar obra nova, per què no?

Únete a la discusión

Comparar listados

Comparar